flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

24 грудня 2019, 09:52

23 грудня 2019 року Корецький районний суд Рівненської області області «відкрив двері» учням 5 -го класу Корецького НВК «Школа I-II ступенів – Ліцей”.

Зустріч провів суддя-спікер Корецького районного суду Рівненської області Сірак Дмитро Юрійович, який розповів учням про засади організації судової влади, символи судової влади – мантію та нагруднй знак судді, довів до відома учнів про категорії справ, які розглядаються у суді та у формі бесіди розповів дітям про злочинність серед неповнолітніх, наслідки вчинення кримінальних правопорушень.

Також суддею-спікером Сіраком Дмитром Юрійовичем було проведено «Урок справедливості». Захід здійснено в рамках реалізаціі грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 Було продемонстровано тематичний мультфільм (створений та розроблений за підтримки Програми агенства США з міжнародного розвитку), у якому показується характерна ситуація, де справедливість є основним чинником в прийнятті судового рішення.

Діти висловили власну думку щодо поняття «справедливості» у контексті переглянутого сюжету. Школярі активно висловлювали свої думки, ділились на групи по прихильності до одного або другого варіанту. На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі.