flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді проведено день відкритих дверей

13 лютого 2024, 15:08

12 лютого у Корецькому районному суді Рівненської області відбулась ознайомча екскурсія для учнів 9 класів ЗЗСО «Головницька гімназія» Корецької міської ради.

Зустріч провів суддя-спікер Корецького районного суду Рівненської області Опришко Петро Зіновійович, який розповів учням про засади організації судової влади, символи судової влади – мантію та нагруднй знак судді, довів до відома учнів про категорії справ, які розглядаються у суді та у формі бесіди розповів дітям про злочинність серед неповнолітніх, наслідки вчинення кримінальних правопорушень.

Працівник Служби судової охорони Мискевич Роман розповів учням про завдання та цілі Служби судової охорони. Учні ознайомилися з перевіркою, яка проводиться для відвідувачів суду, дізналися як за допомогою спеціального пристрою можна виявити металеві речі, заборонені до пронесення.

Метою проведеного заходу є формування позитивного іміджу суду, підвищення загального рівня правової культури, вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.

За повідомленням прес-служби суду